149. Comme je suis (1972) - Vicky Leandros

 Vicky Leandros pseudoniem van Vasiliki Papathanasiou (Paleokastritsa op Korfoe, 23 augustus 1949 (volgens vele biografieën) of 1952 (volgens eigen opgave)) is een Grieks-Duitse zangeres. Naast Grieks en Duits heeft ze ook veel nummers in het Frans en Engels gezongen. Ook nam zij verscheidene nummers op in het Japans, Nederlands, Italiaans en Spaans. In totaal heeft ze bijna 80 albums uitgebracht. Daarnaast zijn er vele compilaties en heruitgaves verschenen.

In 1958 namen haar ouders haar mee naar West-Duitsland, na hun scheiding groeide Vicky op bij haar vader. Met de steun van haar vader, die zelf succesvol was in Griekenland en Duitsland als Leo Leandros, bouwde zij een carrière op in beide landen, aanvankelijk onder de naam Vicky (veel zangeressen in die tijd gebruikten alleen hun voornaam als artiestennaam). Haar eerste single verscheen in 1965: Messer, Gabel, Schere, Licht en werd direct een hit in Duitsland. In dit land scoorde ze tot 1967 al verschillende hits, en ook in Canada en Griekenland.

58%20Vicky%20Leandros

Leandros raakte internationaal bekend door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival; eerst in 1967 voor Luxemburg; met L'amour est bleu werd ze in dat jaar vierde. In 1972 werd ze (en nu onder haar volledige artiestennaam Vicky Leandros) opnieuw door Luxemburg uitgezonden naar het songfestival. Ditmaal won ze, met Après toi. Tot 25 augustus 2012 was het de grootste Eurovisiesongfestivalhit ooit in de Nederlandse Top 40, maar omdat Euphoria van Loreen toen 452 punten verzamelde, werd Après toi met 437 punten naar de tweede plaats verdrongen. In de Daverende 30 stond het nummer 3 weken op de eerste plaats. In 1972 had ze een nummer 1-hit met Ich hab' die Liebe geseh'n. Het stond eveneens 3 weken op nr.1 in de publieke hitlijst en bleek aan het eind van het jaar de op één na succesvolste single. Verder zijn de schlagers Theo, wir fahr'n nach Lodz en Die Bouzouki klang durch die Sommernacht twee van haar bekendste nummers. Vicky was zeer succesvol in vele landen zoals Frankrijk, Griekenland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Nederland, België, Japan en Canada. Wereldwijd scoorde ze vele hits, in verschillende talen. In de voorgangers van de Mega Top 50 heeft ze 14 hits gehad.

Met ingang van 1 januari 2007 was Vicky Leandros ook politiek actief in het Griekse Piraeus, waar zij namens de politieke partij PASOK in de gemeenteraad tot taak had deze stad tot een van de bruisende culturele steden aan de Middellandse Zee te maken. Bij de verkiezingen van 16 september 2007 werd ze echter niet herkozen.

MUZIEKNOOTComme je suis vrij vertaald "ik ben wie ik ben" een mooi chanson uit 1972 van Vicky Leandros. Het stond in Nederland 8 weken in de top 40 met als hoogste notering een 11e plaats. Dit mooie nummer van Vicky Leandros verdiende meer.

Tekst: Comme je suis

je suis comme je suis
j'ai le cœur comme les autres
j'aime la Liberté
je ne veux pas rester seule

regarde-moi
tu ne peux pas me changer

alors prends-moi tel que je suis
et tu n'auras jamais à le regretter
si tu m'aimes telle que je suis
tu pourras m'apprivoiser

Lay Lay Lay Lay Lay
la la la la la la la la
si tu m'aimes telle que je suis
Tu pourras m'apprivoiser

je suis comme je suis à la ligne pareille à l'hirondelle
mais toute ma vie
Je pourrais t'être fidèle
N'essaies pas
De m'enfermer dans tes bras

alors prends-moi telel que je suis
et tu n'auras jamais à le regretter
si tu m'aimes telle que je suis
tu pourras m'apprivoiser

Lay Lay Lay Lay Lay la lala

si tu m'aime tel que je suis
tu pourras m'apprivoiser

je suis comme je suis
j'ai le cœur comme les autres
j'aime la liberté
je ne veux pas rester seule
je suis comme je suis
pareil à l' hirondelle
mais toute ma vie
je pourrais t'être fidèle

je suis comme je suis

X21%20Comme%20je%20suis

Tekst: Comme je suis - Nederlandse vertaling

Wie kan en wil ons helpen aan de Nederlandse vertaling van Comme je suis

 

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}