42. Allez, viens on danse (1966) - Georges Chatelain

 Georges Chatelain, geboren op 24 juli 1938 in Parijs, is een Franse muziekproducent en songwriter.

In 1966 creëerde hij de Parijse opnamestudio CBE. Hij was ook de geluidsproducent en castingdirecteur. Hoewel hij zeer geïnteresseerd was in het artistieke veld, waaronder muziek (piano, gitaar, klarinet), fotografie en comedy, studeerde Georges Chatelain wetenschap (wiskunde) en behaalde een ingenieursdiploma in elektronica. Deze kennis zal hem later helpen om de wereld van de showbusiness te veranderen met rigoureuze ingrepen.

Parallel aan deze wetenschappelijke studies bestudeert Georges Chatelain, voor wie menselijke ontmoetingen even belangrijk zijn als diploma's, komedie en verdiept hij zijn kennis van muziek. Hij verschijnt in films, televisiefilms en tv-producties. Hij doet ook modellenwerk, wat hem de gelegenheid geeft om kennis te maken met de technieken van de geweldige fotografen van die tijd. Hij beoefent ook verschillende sporten: schermen, judo, karate, aikido.

33%20George%20Chatelain

Dankzij een vriend, Nino Ferrer, bassist van Nancy Holloway, werd en blijft hij twee jaar de gitarist van deze zanger. Hij is het die Nancy Holloway adviseert om het nummer op te nemen dat haar beroemd zou maken: Dont make me over

MUZIEKNOOTAllez, viens on danse (Kom op, we gaan dansen) geschreven en uitgevoerd in 1966 verscheen op het album Un autographe van Georges Chatelain. In Nederland bekend geworden als 'De Clown' in de uitvoering van Ben Cramer. Waarschijnlijk hadden schrijver van ‘De Clown’ Vader Abraham en Ben Cramer een hoge pet op van Danel. Van dezelfde zanger komt namelijk ‘Ton âme’, dat zowel Vader Abraham als Ben Cramer in ’73 opnamen als ‘Dan is er hoop’.

Toch is Georges Chatelain geen kleine jongen, getuige zijn staat van dienst. De Fransman werkt door de jaren heen als producer, componist, zanger en acteur. Hij werkt begin jaren ’70 nog even samen met Paul Simon, die hem nog wat gitaarles geeft tussen opnames door. In 2009 ontmoeten hij en Ben Cramer elkaar eindelijk in Amsterdam. Pas in het tijdperk van aprés ski halverwege jaren ’90 krijgt ‘De Clown’ meer eeuwigheidswaarde. Zanger Dario zingt zijn versie de tipparade in: "Hij was maar een clown, in ‘t wit en in ‘t rood. Hij was maar een clown, maar nu is hij dood." Een treurige tekst in een feestelijke ambiance. Hierna volgen nog vele versies, zoals die van Ronnie, DJ ötzi en Frans Bauer, samen met Clown Bassie

Uitvoering van : Pascal Danel

Tekst: Allez, viens on danse

Wie kan en wil ons helpen aan de tekst van Allez, viens on danse

 

33%20Allez%20viens%20on%20danse

Tekst: Allez, viens on danse - Nederlandse vertaling

Wie kan en wil ons helpen aan de vertaling van Allez, viens on danse 

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}