116. Pleurer les rivières (1987) - Viktor Lazlo

 Viktor Lazlo pseudoniem van Sonia Dronier (Lorient, 7 oktober 1960) is een Frans-Belgische zangeres en actrice.

Ze ging naar België om te studeren in Mol en Brussel. Daar werd ze ontdekt door Lou Deprijck, ook de ontdekker van Plastic Bertrand en zelf actief in Two Man Sound en Lou & the Hollywood Bananas. Ze ontleende haar artiestennaam aan het personage Victor László uit de film Casablanca. Ook was ze presentatrice van het Eurovisiesongfestival 1987 in Brussel.

Haar meest succesvolle hit was Breathless uit 1987, ook vertolkt tijdens de opening van het Eurovisiesongfestival. In Nederland was ze al enigszins bekend geraakt in 1984 toen Backdoor man, opgenomen voor de soundtrack À mort l'arbitre, de tipparade haalde.

106%20Viktor%20Lazio

In 2015 werkt ze mee aan een reclame van het Zweedse modeketen & Other Stories. In oktober 2016 bracht Viktor Lazlo een nieuwe single uit, getiteld Promised Land. Er werd meteen ook aangekondigd dat een nieuw studioalbum zal verschijnen in 2017. In februari 2017 werd de single Lola en Jim uitgebracht.

Op 21 oktober 2017 bracht Viktor Lazlo op de ARD (Duitse zender) met KLUBBB3 een remake van de song "Das erste Mal tat's noch weh", die in 1990 uitgebracht werd met Stefan Waggershausen. Haar albums werden meestal in een Engelstalige (internationale) en een Franstalige versie uitgebracht.

MUZIEKNOOTPleurer les rivières is de Franstalige cover van "Cry me a river". Wie door allerlei hitparades bladert, gepubliceerd sinds het midden van de jaren 50, zal ontelbare malen de titel "Cry me a river" tegenkomen. Covers van dit nummer zijn er in elke vorm te vinden, maar geen van hen kan wedijveren met de originele versie opgenomen in 1955 door Julie London.

En er is natuurlijk een Rock-versie van "Cry Me a River" te vinden op het mythische album "Mad Dog and the Englishmen". Het is tijdens een rondtour in de Verenigde Staten dat Joe Cocker en enkele van de beste muzikanten van dat moment één van de 100 beste albums aller tijden maakt. Het was in 1970 en er wordt gezegd dat deze tour de perfecte illustratie is van de beroemde Sex, Drug en Rock n Roll periode.

Een nieuwe generatie ontdekt deze decennia oude klassieker vertolkt door Viktor Lazlo in 1987. Mooi, elegant en bedeeld met een stem die een ton testosteron kookt, prikkelt het voormalige model ons met deze versie die meer waar is dan het leven.

Tekst: Pleurer les rivières

Adieu gueule d'amour
Viens pas boire dans mon verre
Tu peux me pleurer des rivières
Pleurer des rivières
J'en ai pleuré pour toi naguère
Hé salut gueule d'amour
Tu m'as joué tu perds
Alors vas pleurer des rivières
Pleurer des rivières
J'en ai pleuré pour toi naguère
Tu m'as cassé presque cassé le coeur en deux il s'en est fallut de peu tu te rappelles je me rappelle
Quand tu disais l'amour cet imbécile
L'amour cétait pas pour toi et adieu gueule d'amour j'ai besoin d'changer d'air alors vas pleurer des rivières pleurer des rivières
J'en ai pleurer à quoi ça sert
Adieu gueule d'amour j'ai besoin d'changer d'air
Alors vas pleurer des rivières
Pleurer des rivières
J'en ai pleuré à quoi ça sert
Pleurer des rivières
A quoi ça sert
Pleurer des rivières
A quoi ça sert pleurer des rivières
A quoi ça sert pleurer des rivières

106%20Pleurer%20les%20rivieres

Tekst: Pleurer les rivières - Nederlandse vertaling

Wie kan en wil ons helpen aan een goede Nederlandse vertaling ?

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}